Service B16 Rim Pae

Her kan du læse om service tilbud i nærområdet.

Desuden er der en praktisk oversigt for nyttig viden om Thailand og den lokale region.

Service ved huset

 

På servicekontoret er er mulighed for:

 • Vask og slutrengøring
 • Taxa bestilling

  Mad

 • Der kan bestilles mad og afhentning hos mange restauranter i området. Der ligger en info seddel i huset, som vi kan anbefale.

  Vask

   

   

Nyttige oplysninger (B16 Rim Pae)

 

 

1. Ankomst Bangkok Lufthavn

Når kufferter er modtaget i Bangkok Lufthavn er der to udgange til ankomsthallen, vælg den længst til højre, her står de fleste, der opsamler turister (meetingpoint). Er der ingen her så prøv at gå til venstre og se ved den anden udgang. Er der ingen så ring til Suthinan C. eller Paweena på nr. (0)2-712-2917 eller tag selv en taxi til den adresse kortet over Oriental Beach Village viser. Aftal altid prisen inden I sætter jer i bilen.

 

 

2. Ankomsthal

Ankomsthallen er en lang gang der ligger langs nummererede udgange. Alle servicebutikker (telebutik, hæveautomater, billeje, tur-arangører m.m.m.) ligger på en lang række her.

 

 

3. Telefon-simkort

I lufthavnen er det klogt at købe et telefon-simkort (tlf. må ikke være simlåst) pris ca. 100 Baht. Køb f.eks. ekstra taletid for 200 Baht, så er der taletid til en DK-fastnettelefon på næsten en time for mindre en 50 kr. i alt. Husk ved kald til DK at trykke 00945 + nr. så er det billigere, men husk 9-tallet. Husk også at få at vide hvordan man tjekker hvor meget talebeløb der er tilbage. Optankning kan foretages i enhver 7eleven butik, f.eks. i Ban Phe.

 

 

4. Hæve penge

Vi plejer at hæve penge i en hæveautomat i lufthavnen (visakort, eurocard m.fl.). Der er også hæveautomater i Ban Phe, samt ved 7eleven der ligger ved tankstationen 1 km fra huset og til venstre mod Ban Phe

 

.

 

5. Ankomst til Oriental Beach Village

Ved ankomst til Oriental Beach Village betal kun for den tur, der er kørt, tilbageturen betales først når turen er kørt. Nøglen afhentes på kontoret, der ligger ved p-pladsen. Husk at vores hus har nr. B16. Kontoret lukker ca. kl. 17.00, men så har vagten nøglen, eller kan skaffe den. Nøglen I modtager er en ”Master-key” og passer til alle døre i huset. Øvrige nøgler ligger i skuffemøblet i stuen, hvis der er behov for dem.

 

 

6. Elmåler

Husk at aflæse el-måleren når I ankommer. Måleren sidder i en lille kasse lige til højre ved indgangsdøren til vores grund.

 

Det er vigtigt at holde øje med måleren hver dag i starten så man får en fornemmelse af forbruget. Prisen er 0,90 kr./kwh. Ved afrejse aflæses og et stykke papir med aflæsning på afrejsedagen skal underskrives.

 

 

7. Aircon-anlæggene

Aircon-anlæggene er meget kraftige (2 x 5000 watt i stuen og 3500 watt i hvert værelse og 1.sal) og kan bruge rigtig meget strøm, hvis man ikke passer på.

 

Det er en god idé at bruge fan mest muligt, så behøver temperaturen ikke at være så lav. Men der er ingen grund til at svede, da strøm i Thailand er forholdsvist billigt.

 

Om natten er det en god idé at stille aircon på ”eco”, så bruges der mindre strøm, og der blæser mindre kold luft/mindre træk. Når man er ude af huset skal man huske at slukke alt Aircom.

 

Fjernbetjeningen til hvert anlæg hænger på væggen ved anlæggene. De to i stuen er forskellige fra de øvrige, fordi anlæggene er lidt større.

 

 

8. Køleskab

Kontrollér temperaturen i køleskabet ved ankomst, og indstil så det passer.

 

Der tilstræbes at være drikkevarer i køleskabet ved ankomst og afrejse. Det er ikke rart at tørste ved ankomsten og så ikke have drikkevarer ved hånden.

 

 

9. Til fri afbenyttelse

Alt, hvad der findes i skuffer og skabe i hele huset, er til fri afbenyttelse også sololie m.m. I det store skab findes der f.eks. 6 liggestole, 2 parasoller med spyd til at fastgøre i sandet på stranden, 2 luftmadrasser, 3 paraplyer og 3 lommelygter (de 2 kan oplades i stikkontakt). Havemøblerne til terranssen nedenunder står i skabet og indenfor i stuen. Start med at flytte disse udenfor, så der er plads til at gå frit.

 

 

10. Cykler

I redskabsrummet ved køkkendøren har vi 2 cykler med låse og cykelkurve, så der kan hentes f.eks. drikkevarer m.m. eller blot cykles en tur (husk venstrekørsel). Der ligger en luftpumpe i en køkkenskuffe.

 

 

11. Service

Hvis glas eller andet går i stykker, må det gerne erstattes af tilsvarende eller andet, og er det ikke muligt, vil vi gerne vide det efter hjemkomsten.

 

 

12. Tagterrassen

Parasollen på tagterrassen er fastgjort til parasolfoden for, at den ikke skal blæse væk. Parasollen skal altid være slået ned (hvis man ikke er på terrassen) eller bundet til rækværket et eller flere steder, alt efter hvor vinden kommer fra. Der er snore inden i parasollen. Selv om det er vindstille, kan det lige pludselig blæse op. Havemøblerne ligger pakket ind under taget.

 

Under tagskægget findes tøjsnoren.

 

 

13. Kontakt til pool-lys

Kontakten til pool-lyset sidder på muren ved terrassen til venstre for indgangen.

 

 

14. Problemer

Hvis der er problemer med noget som helst ved huset (eller alt mulig andet) så forsøg at få hjælp på kontoret, de plejer at være flinke til at hjælpe.

 

 

15. Morgenmad

Morgenmad plejer vi at spise ca. 200 m mod øst ved højhuset, der hedder Beach Park. Gå gennem bygningen helt ned til poolen ved stranden. Her ligger restauranten, hvor man kan sidde med dejlig udsigt over pool, palmer og strand, og som regel med en let brise fra havet mens man spiser morgenmad for 10-15 kr./person.

 

Morgenmad samt mange øvrige retter kan også spises i coffee-shoppen knap 200 m mod øst ved indkørslen til The Beach House. De leverer også mad ud af huset for et gebyr på ca. 30 Baht. Pigerne her hedder Nit og Noi. I selve Oriental Beach Village er er en lille pool-bar som også serverer morgenmad og så retter. Det er nemt og billigt.

 

 

16. Tøjvask

I morgenmads-restauranten ved poolen (Beach Park) kan man aflevere vasketøj den ene dag og få det retur den næste. Prisen er rørende billig. Der kan også leveres tøjvask på kontoret i Oriental Beach Village.

 

 

17. Spisesteder

Spisesteder er der flere af inden for 1,5 km til hver side. Flere af dem kan man få til at hente og bringe, når man vil spise der.

 

Et aftenmåltid koster typisk 15-25 kr. hvis man drikker vand, og lidt mere hvis man drikker øl og vin.

 

 

18. Spisesteder mod vest (til venstre)

Her er først et par thairestauranter og derefter en svensk restaurant (stort svensk flag) inden for ca. 1,5 km. Manden er svensk (snak mindst muligt til ham ellers bliver han anstrengende), konen er thai, meget flink og laver fantastisk mad også supergode internationale retter, det må I prøve. Der er lukket 1 dag om ugen vist nok mandag.

 

 

19. Købmand

Lige ved siden af svenskeren ligger købmanden, hvor der kan købes drikkevarer og snacks. Der kan også købers hos Seven Eleven, som er lidt nærmere.

 

Skal der handles i supermarked ligger der en ”Tescolotus” på højre side, når man kører ind i Ban Phe, ca. 12 km mod vest.

 

 

20. Spisesteder mod øst (til højre)

Her er der flere thairestauranter. F.eks. ”Chomtalai” som laver rigtig god thai-mad, afstand knap 1 km.

 

Næst efter ligger ”Rampan”, her plejer vi oftest at spise, fordi de er så utroligt flinke samtidig med at de laver god thai-mad. ”Rampan” udtales ”Lampan” (R udtales ofte som L) og er navnet på damen der ejer restauranten. En meget smilende servitrice hedder ”Chatwelee”, hun giver også udmærket thai-massage (300 Baht/time). Hos Rampan kan man også bestille mad til levering. Vi har prøvet det - det er dejligt at sidde på tagterrassen og spise med udsigt ud over havet.

 

Ca. 2,2 km mod øst (over for Novotel) ligger ”Kim”, der også laver god og billig thai-mad. Det ser ud til, at de har fået en slags glad smiley, der hænger ved vejen. Her kan man bestille ture til alt, hvad der er værd at besøge.

 

Ca. 2,5 km mod øst er det vist samme ”Kim”, der har en restaurant på stranden. Her er der en dejlig strand med både liggemadrasser, parasoller og mulighed for thai-massage.

 

I Coffee shoppen laver de også super god mad både thai og vestlig standard som koteletter, bøffer og spaghetti. Lækkert og man kan bestille til levering.

 

 

21. Thaimassage

Se under pkt. 20.

 

Vi vil ikke have thaimassage udført i huset (for ikke at få olie sengetæpper, gulv, vægge og andre steder)

 

 

22. Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i forbindelse med måltider. Er man godt tilfreds giver man ca. 10% eller runder op til nærmeste lige beløb. Det er jo helt frivilligt, men det er jo små penge, og de bliver meget taknemmelige.

 

 

23. Ture/udflugter

På spisestedet ”Kim”, over for Novotel kan man bestille ture til alt, hvad der er værd at besøge. F.eks. elefant-ridning, delfin-show, Bangkok-ture, Ø-ture m.m.m. Her kan også lejes bil med chauffør for meget rimelige penge.

 

Ø-ture kan ligeledes bestilles ved bådene på stranden. Vi kan varmt anbefale disse ture og de er rørende billige. I højsæsonen sejles der også med banan og vandscootere.

 

 

24. Transport

I dagtimerne kører der små åbne minibusser, med 2 sæderækker bagi ”Songthaew” eller ”grisebiler” som vi kalder dem, i begge retninger ca. hvert kvarter eller halve time. De er praktiske og meget billige at køre med, og de stopper, når man beder om det eller vinker efter dem. Mod vest kører de blå til Ban Phe (ca. 12 km og ca. 20 Baht), og de hvide til Rayong (ca. 30 km og ca. 40 Baht).

 

 

25. Dagen inden afrejse

Husk at aftale taxi til lufthavnen med kontoret, og husk at bestille og betale vask og rengøring af huset (mindre end 1000 Baht). Husk også drikkevarer i køleskabet til de næste gæster.

 

 

26. Ved afrejse

Husk at aflæse elmåler og aflevere nøglen på kontoret.

 

Husk også at flyvetidspunktet ofte er umiddelbart efter midnat, hvorfor afrejsedagen fra huset er dagen før flyvedatoen (ikke uvæsentligt!).