Sam Roi Yod - Området

Dolphin Bay Resort ligger på stranden og her kan man købe både Thai mad og retter fra vesten bl.a. pizza.

Aktiviteter og spisesteder

 

Introduktion

 

Sam Roi Yod betyder "de trehundrede toppe" og referere til de mange bjergtoppe i området, dette krydret med palmelunde så skønne at man må knibe sig selv i armen når man først er på stedet gør Sam Roi Yod til en lille perle som er sikker på at beholde sin charme og skønhed til evig tid. Dette skyldes at Sam Roi Yod national park omkranser det begrænsende område hvor der kan bygges boliger i.

I Sam Roi Yod er du i "det rigtige" Thailand hvor du i fred og ro kan slappe af og nyde de fantastiske omgivelser. Der er dog ikke langt til internationalt miljø som allerede kan opleves i Pran Buri kun 10 min mod nord. Pran Buri byder på alt hvad du har brug for af internationale dagligvarer og et utal af store lokale markeder som holder åbne på stort set alle tidspunkter. I Hua Hin kun 30 min mod nord finder du alt hvad hjertet begærer af underholdning og meget mere.

 

Paradis

 

Velkommen til paradis. Lige meget om du er naturinteresseret eller ej, så er områdets cirka trehundrede grønklædte sukkertopsbjerge et uforglemmeligt syn. Her er mange film blevet indspillet på grund af den grønne regnskovs betagende skønhed. Stranden i Sam Roi Yod taler for sig selv, her falder selv den mest stressede person hen i fordybelse. Det azurblå vand, paradis øerne udfor stranden og de fantastisk venlige mennesker er noget af det der gør Sam Roi Yod så special.

 

Når du har fået nok af det afslappende strandliv uden irriterende strandsælgere kan du begive dig på "long boat cruise" hvor du vil blive sejlet rundt langs kysten og op i floderne ved kysten. I floderne vil du se et dyreliv som ikke findes mange steder; de sumpede bredder har alt fra store varaner til "foot fish" der på næsten magisk vis stiger op af floden og hopper af sted på de store gælder der faktisk gør det ud for fødder. Kigger du op er du næsten sikker på at se de store næsehornsfugle flyve forbi.

 

Trænger du til at blive rørt mellem alle de mange indtryk kan du besøge en af de mange grotter som ligger i området. Både Rama (konge) nummer 5, 7, og den nuværende regent hans højhed Rama Bhumibol Adulyadej har besøgt den største og mest populære grotte i området. Turen til grotten går op af bjergsiden og snor sig igennem den frodige regnskov. Turen er en smule anstrengende, men er det hele værd. På toppen inde i grotten er et lille tempel opført, og et naturligt hul i hulens top lader sollyset strømme ind så det får dette lille tempel til at fremstå ganske guddommeligt.

 

Spisesteder

 

Når solen sænker sig over bjergene i vest er der rig mulighed for at nyde en lækker middag tilbage på stranden i Sam Roi Yod. Der findes mindst 50 lokale restauranter hvor den ene fantastiske ret tilberedt af de friske råvarer fra havet afløser den anden, og man skal have opbygget en voldsom appetit for at kunne spise for over 40 kr. på disse restauranter.

Er man mere til europæisk mad er der 4-5 gode restauranter som serverer alt fra det europæiske menukort også til yderst rimelige priser.

 

Sam Roi Yod Naturpark

 

Khao Sam Roi Yot National Park ligger i den vestlige del af Den Thailandske Golf i Kuiburi District i Prachuap Khiri Khan provinsen og er Thailands første kystnationalpark fra 1996. Parken dækker et område på cirka 100 kvadratkilometer.

 

 

Navnet Khao Sam Roi Yot betyder direkte oversat ”bjerget med de hundrede toppe”. Det er en række fantastiske kalkstensbjerge, som på dramatisk vis rejser sig lodret op af Den Thailandske Golf til en højde på 650 meter.

 

I den vestlige del af parken findes et fladt område med stillestående vand hele året rundt: Det er den store ferskvandsmose, Thung Sam Roi Yot, som dækker et område på omkring 36,8 kvadratkilometer og dermed er den største ferskvandsmose i Thailand. Den udgør et vigtigt miljø for et stort antal fugle, padder, krybdyr og mindre pattedyr. Af andre områder, som udgør levesteder, kan nævnes krat, saltpande, opdyrkede områder, mudderbanker, brakvand, mangrover, sandstrande, kystnære øer og åbent hav.

 

Tæt ved kysten ses kalkstensøer som f.eks. Sattakut, Kho Ram, Nom Sao, Rawing og Khi Nok. De træbeklædte bjerge udgør en enestående naturskønhed. Parken byder på en lang række oplevelser, bl.a. fine sandstrande, spektakulære grotter, fantastiske udsigtssteder, kystnære øer, skovstier og båd-ekskursioner, dyreliv i flodmundinger og mangroveskove - alt sammen inden for et relativt lille område. Den unikke repræsentation af mange forskellige dyr gør det til en af de mest interessante nationalparker i Thailand.

 

Dyreliv i naturparken

Takke være de stejle og forholdsvis svært tilgængelige bjergområder, huser parken stadig en flok sortbrune gede-antiloper af arten Serow, som nu er sjældne i Thailand. For at få et glimt af en Serow, skal du scanne de rå klipper med en kikkert tidligt om morgenen eller om aftenen, hvor geden er mest aktiv.

 

I parken lever også tre arter af primater: Mørklødet langur eller brillelangur, krabbespisende eller langhalet makak og den dovne loris. Den besøgende er næsten garanteret et glimt af en dejlig, mørklødet langur. Parken er nemlig et af de bedste steder i verden til at observere den underholdende primat, og den er let genkendelig med sine særprægede brillemarkeringer.

De mørklødede langurer og de mindre tilbageholdende krabbespisende makakker ses ofte i nærheden af parkens bungalows ved hovedkvarteret eller ved de skovklædte skråninger. Så er det vanskeligere at se den sky natteravn, dovne loris. For at få et glimt af den dovne loris kan du opsøge et træ med løvkrone om natten med en lommelygte og lyse med en lommelygte for at prøve at finde abens øjerefleks.

Af andre pattedyr findes der brølende hjorte, malajiske skældyr, fiskekatte, bæltedyr, malaysisk hulepindsvin, javanesisk desmerdyr, siamesisk hare og gråmavet egern. Delfiner kan lejlighedsvis observeres i de kystnære farvande.

 

Parken er efter sigende et af de bedste steder i Thailand at observere strandfugle. Mellem september og november ankommer hundredvis af vandrende strandfugle fra Sibirien, Kina og det nordlige Europa for at få foder og hvile ved mudderbanken, inden de fortsætter deres rejse sydpå. Nogle vil tilbringe vintermånederne (november til marts) her. Disse fugle vil begynde den lange returrejse til deres nordlige ynglepladser mellem marts og maj.

 

Ferskvandsmosen i nærheden af landsbyen Rong Jay giver god mulighed for at se en række store vandfugle, sangfugle og rovfugle. Mosen er et af de bare to steder i Thailand, hvor den lilla hejre yngler. Området omkring hovedkvarteret er også et ideelt sted at observere fugle, idet det er forbundet med løvfældende skov, kratområder og mangroveskove.

Hua Hin

 

Kongens tilstedeværelse i Hua Hin betyder, at selve byen og distriktet er et af Thailands rigeste. Dette ses bl.a. på de supermoderne hospitaler, den gode infrastruktur, luksushotellerne og den velbevarede natur i og omkring byen.

 

Den kongelige by Hua Hin er placeret ca. 250 km syd for Bangkok og 90 km nord for provinshovedstaden Prachuapkhirikhan på vestkysten af The Gulf of Thailand. Hua Hin's befolkning tæller ca. 84.883 mennesker, som bor på 911 km².

King Prajadhipok (Rama VII) holdt så meget af Hua Hin, at han byggede et sommerpalads der og kaldte det Wang Klai Kang Won, som betyder ”Langt fra Bekymringer”. Det er nu en helårsbolig for Hans Majestæt Kong Bhumibol Adulyadej, den nuværende konge.

Den megen politi på gaden, har begrænset kriminaliteten betydeligt, så det er sikkert og trygt at færdes alene på gaden. Også sent om aftenen.

Nattelivet ikke er så larmende, som f.eks. på Phuket og Pattaya og dét er noget, både turister og fastboende i byen sætter pris på. Alligevel er der et stort udbud af restauranter, barer og diskoteker, hvor nattelivet kan opleves, hvis man har lyst til en aften ude

Oplev også Hua Hin’s nattemarked! Hver aften forvandles en gågade i centrum til en farverig markedsplads, hvor man kan købe alt lige fra ure, t-shirts og computerspil til frisk frugt, skaldyr og duftende fast food fra de sydende wokpander.

Hua Hin er kendt som golfspillernes thailandske paradis. Inden for 10 km kørsel fra Hua Hin kan man nå ud til syv forskellige golfbaner af høj international standard.

De smukke sandstrande, de fredelige omgivelser, venligheden og sikkerheden har gjort Hua Hin berømt blandt velhavende thailændere. Byen omtales som Thailands strandby.

Foruden solrige dage på den kilometer lange strand er der underholdning for hele familien fra vandsport til elefantridning.

Ikke langt fra Hua Hin kan du opleve skønne naturparker og udsigtspunkter fra bjergene omkring byen.

I nationalparkerne Kaeng Khachaeng og Khao Takiab kan du opleve huler, grotter og smukke vandfald. Der er også mulighed for udflugt til Det Flydende Marked, overnatning på bounty øen Koh Talu, eller en spændende to dages udflugt til River Kwai.

Oplevelser tæt på Hua Hin

 

Buddha-bjerget

Få kilometer syd for Hua Hin går en lille pynt med en bjergtop ud i bugten. Det er Buddha-bjerget med den høje statue, der spejder ind imod byen. Sejl eventuelt med en tuk-tuk derud. På bjerget lever massevis af aber, og det er en god idé at holde godt fast på tasker, kameraer m.m. På toppen ligger Wat Khao Lad, ”Abetemplet”.

 

Vandliv ved Hua Hin

De store strande ved Hua Hin er dejlige, men endnu bedre bliver det videre langs kysten op mod fiskerlejet Cha Am, der er under opbygning som turistområde. Bedst er det dog 15 kilometer videre derfra ved Puk-Tian Beach. Strandene her er fine at bade fra, men rummer ikke meget at se på for snorklere og dykkere. Tag en longtailbåd og sejl selv på oplevelse til en af de mange småøer ud for kysten ved Hua Hin. Den nærmeste ø med et rigt koralliv er Koh Tao, der ligger ud for kysten cirka to timers kørsel mod syd samt en bådtur på yderligere to timer med ekspresbåd. Koh Tao er kendt for sine fremragende forhold for dykkere og bliver ofte betegnet som en af Thailands smukkeste øer.

 

Vandfald med forhindringer

Yderligere ca. 100 kilometer mod syd finder du Huay Yang-vandfaldet, der styrter 120 meter næsten lodret ned over de vældige sten midt i junglen. En anden udfordrende oplevelse finder du ved Pa La-u vandfaldet i Kaeng Krachan nationalparken, der er Thailands største. Vandfaldet eller rettere de 16 vandfald ligger cirka 50 kilometer vest for Hua Hin. Selv på en endagstur kan du ”bestige” vandfaldet et stykke vej opad – husk gode sandaler, der står fast på våde klipper. Det sidste stykke på turen derhen kræver lidt sved på panden, men belønningen undervejs er en smuk natur og et rigt dyreliv, der spænder fra aber til tigre og elefanter.

 

 

 

 

Nyttige oplysninger (B10 Sam Roi Yod)

 

Servicekontor I D2

Servicekontoret ligger i D2. Skilt på p-pladsen viser mod Servicecentret. Her kan I leje motorcykler, biler, cykler, få vasket tøj, gjort huset rent, bestille taxi, bestille massage, købe grillkul og bestille ture m.m.

 

Husk at bede om nøgler ved ankomst.

 

Er der i det hele taget noget, I er i tvivl om, eller noget i huset I skal have hjælp til at få til at fungere, så spørg i Servicecentret. Har I problemer vi kan hjælpe med, træffes vi jo stadig på telefon og mail.

 

Poul Waehling, Ansvarlig for projektet og Servicecentret.

Kuhn Dee, Daglig leder af servicecentret og Pouls Kone.

Ahm, ansat medarbejder, taler endnu ikke særlig godt engelsk.

 

Telefon til kontoret: 0852 900 399 (fra DK +66 852 900 399)

 

E-mail: p.waehling@yahoo.dk

Telefon til Poul Waehling 0800 506 058 (+66 800 506 058)

(Dansk telefonnummer: +45 22 23 31 70)

 

Transport fra Bangkok til Talay Tara

 

Vi kan meget anbefale at I bestiller transport gennem servicecentret, når I skal afhentes i Bangkok, så er I sikre på at komme frem til det rigtige sted.

 

Husk også at bestille transport tilbage til lufthavnen når I er ankommet til Talay Tara.

 

Den sikreste måde er at bestille transporten på dansk – på nedenstående email.

 

E-mail: p.waehling@yahoo.dk (bed om at få bekræftelse)

 

Servicecenteret tager pt. følgende ca. priser for transport

· Almindelig bil til 4 personer 3.000 bath (ca. 500 kr..), svarer til 2-3 personer med bagage.

· Minibus til 9 personer 3.200 bath (det er ca. 30 kr. mere end alm bil)

 

 

Taxi ved ankomst i lufthavnen

 

Hvis I har bestilt en bil, vil chaufføren stå ved ”Meetingpoint” med et skilt med jeres navn - det ligger til højre når I kommer ud af tolden.

 

 

Elektricitet

I skal tænde for strømmen 2 steder når I ankommer.

· På hovedafbryderen

· Og sætte et stik i uden for huset – til vandpumperne

 

Aflæsning af EL

Når I har tændt for strømmen, beder vi jer aflæse el-måleren, der står nede på parkeringspladsen, ved starten af gangen op til huset – Der står B10 på måleren. Strømprisen er 0,90 kr./kwh, og der betales et a'contobeløb for strøm sammen med betaling af rejsen. Regulering afregnes efter hjemkomst.

 

Telefon i Thailand

Der er meget billigt at ringe i Thailand – også til Danmark. Hvis I ringer fra et taletidskort, er det ikke dyrere end at ringe internt i Danmark.

 

Det er lettest hvis I i lufthaven (når I er kommet ud fra tolden) køber et taletidskort i telebutikken. Det fås for 199 Bath (ca. 32 kroner), hvor der er incl. 100 Bath taletid. I kan købe optankning i telebutikken og i alle 7-eleven butikker (det vrimler med dem i Hua Hin).

 

NB husk at ringe til Danmark på følgende måde:00945 + dansk nummer – Husk 9-tallet, så koster det under 1 kr./min.

 

Taletidskortet er også praktisk, hvis I skal bestille taxi eller ”take away” i Thailand.

 

 

Indkøb

Det er muligt at købe ind i mindre omfang i de små forretninger, der ligger langs stranden.Supermarkedet Tesco Lotus (som Bilka), der ligger i Pranburi. Her kan I få næsten alt.

 

Der findes hæveautomater i Tesco Lotus (Tesco Lotus har åbent til kl. 23.00 hver dag). Vær opmærksom på at man ikke kan købe øl og spiritus i Tesco Lotus i tidsrummet 13.00 – 17.00.

 

Man kører forbi Tesco Lotus i Pranburi på vej til Talay Tara.

 

Har man yderligere behov for at handle er der jo Hua Hin med masser af muligheder. Tesco Lotus i Hua Hin findes i Village Market (et stort indkøbscenter) har et større udvalg af vesteuropæisk ost og pålæg end Tesco Lotus i Pranburi.

 

Morgenmad

Morgenmad kan købes på Dolphin Bay Resort indtil kl. 10.00. Prisen på morgenbuffet er 150 bath (ca. 25 kr.).

 

Gå ned til vandet – drej til højre – Dolphin Bay Resort ligger ca. 400m længere fremme

 

Morgenmad efter kl. 10.00 kan fås på hotel Anchana der ligger yderligere 200m længere fremme.

 

Der kan vist også fås morgenmad i en nyåbnet restaurant lige ved Talay Tara.

 

Aircondition

Der er aircondition i værelser og stue.

 

Det vores erfaring, at det er meget behageligt at sove ved temperaturen på 25-27 grader og på ECO fordi det giver mindst træk. Pas på med for lav temperatur, det kan føles koldt i løbet af natten, og det er surt at blive forkølet.

 

Hold selv øje med elforbruget de første par dage, så har I en fornemmelse af forbruget.

 

Køleskab:

Køleskabet står slukket med åben dør, så det må I selv tænde for. Der burde være lidt drikkevarer når I ankommer, og efterlad gerne lidt til de næste der ankommer.

 

Når I rejser, beder vi jer lægge et viskestykke eller et håndklæde ”i klemme” mellem fryser og køleskabet, så det ikke ved en fejltagelse bliver lukket.

 

Rygning

Huset er et ikke-ryger hus, så ingen rygning inden døre.

 

Trådløst internet

Der er frit trådløst internet i Talay Tara.

 

Mikroovn

Mikroovnen står i skabet og stilles frem på bordet hvis det skal bruges.

 

Kaffe

Der er en kaffemaskine og filtre samt termokande. Det kan være svært at finde kaffefiltre i forretninger.

 

Vasketøj

Det er muligt at få vasket tøj billigt i servicecentret, der ligger i D2. Normalt er tøjet færdig dagen efter det er afleveret.

 

Rengøring

Slutrengøring bestilles i servicecentret og koster godt 100 kr.

 

Det er også muligt at bestille en rengøring under opholdet en ”Lille rengøring”, det koster ca. 50 kr.

 

 

Sengetøj og håndklæder:

Der er sengetøj og håndklæder i huset, som I kan benytte. I skal blot sørge for at det bliver vasket efter brug. Det ligger i et af skabene. Badehåndklæder skal I selv medbringe.

 

Ved afrejse skal i bestille vask af sengetøj og håndklæder i servicecentretsamt betale for det. Det er meget små penge det koster. Servicecentret afleverer derefter det vaskede sengetøj i huset efter et par dage.

 

NB rent sengetøj kan ligge i poser der er kommet tilbage fra vask – f.eks. i klædeskabet.

 

 

TV og DVD

Der er TV og DVD på det ene værelse.

 

 

Barnestol og ekstraseng

Det er muligt at leje en barnestol eller ekstraseng i Servicecentret. Kontakt os, så vi kan bestille det i god tid.

 

Møbler på tagterrassen

Der er et bord, 4 stole og 2 bambus-solsenge samt en grill (grillkul kan købes i servicecentret). Liggestolene står inde i huset og skal efterlades der igen ved afrejse.

 

Jacuzzi

Jacuzzien tændes og slukkes på kontakten, der sidder i en boks ved siden af sandfilteret på tagterrassen.

 

Sluk for Jacuzzien når I ikke bruger den.

 

Tidsforskel

Tiden i Thailand er + 6 timer (når kl. i Danmark er 12, er kl. 18 i Thailand), + 5 timer når vi har sommertid i Danmark

 

Hæveautomater:

Det vrimler med hæveautomater i Hua Hin og der er også hæveautomater i Tesco Lutus og andre steder i Pranburi.

 

I Sam Roi Yod / Dolphin Bay, er der en hæveautomat ved Hotel Anchana.

 

Transport til Hua Hin.

Servicecentret har indkøbt en bus, der bl.a. skal bruges som shuttlebus fra Talay Tara til Hua Hin. Shuttlebussen er vist ikke begyndt at køre endnu.

 

I kan også vælge at tage en taxi det koster omkring 500 bath – prisen kan forhandles – svarende til ca. 75 kr.

 

I kan også bestille taxi i Servicecentret.

 

 

Motorcykler / scooter

Der er muligt at leje scootere både i service-centret (D2) og flere steder ved stranden.

 

Det er en rigtig god måde på at komme rundt og få set lokalområdet.

 

Prisen ligger på 150 – 300 bath pr. dag (ca. 25 - 50 kr.) afhængig af hvor den lejes, sæson og hvor længe – husk at få styrthjelm med.

 

Benzin købes ofte ved boder og forretninger – det er normalt sodavandsflasker o.l. med ca. 1 l – de har benzin lige over for indkørslen til Talay Tara.

 

 

Massage

I kan få massage nede ved stranden eller vælge at bestille massagen hjemme i huset – det bestilles i servicecentret i D2 - Prisen for 1 times massage ligger på omkring 40 - 50 kr.

 

Stranden

Når I kommer ud fra Talay Tara – ved vagthuset – går I til venstre ned af vejen – 400 meter – så er I nede på stranden. Der er flest restauranter hvis I går til højre når I har nået til stranden.

 

Det er vores erfaring at stranden er bedst ud for Dolphin Bay Resort, så er der også let adgang til forfriskninger

 

Restauranter

Der er lige åbnet en restaurant ved Talay Tara, men den kender vi ikke endnu.

 

Er man tilfreds med mad og betjening betaler vi ca. 10 % i drikkepenge, så bliver de meget glade. Det skal jo heller ikke overdrives, selv om det jo er småpenge.

 

Efterfølgende er oplysninger fra øvrige beboere i Talay Tara.

 

 

RESTAURANTER ved stranden:

 

Dolphin Bay Resort

Hotelrestaurant – men maden er god.

 

Gå ned til vandet – drej til højre – Dolphin Bay Resort ligger ca. 400m længere fremme.

 

Anchana Resort & Spa (200 m efter Dolphin Bay Resort)

 

God mad, men deres timing af retterne er ikke den bedste i verden, hovedretten kan sagtens komme før man er færdig med forretten.

 

Her er det muligt at få morgenmad i restauranten efter kl. 10.00 – rigtig god (det er også muligt at få før 10.00 – buffet med hotellets gæster)

 

Hotellet har også et supermarked, hvor man bl.a. kan få taletidskort til mobiltelefon.

 

Der er også en hæveautomat, hvor man kan hæve med Visa/dankort.

 

Long Beach Inn

 

Gå til højre ved stranden – lige efter Dolphin Bay Resort, er der en vej til højre – gå op af den ca. 250 m, her ligger restauranten.

 

Det er en meget hyggelig restaurant der ligger i en have – de laver utrolig god mad – prøv f.eks. deres ”surf and turf”

 

Kvaliteten på kød kan dog være svingende.

 

ChomTalay

 

God restaurant, hvor de har taget billeder af alle deres retter til menukortet – så hvis du vil se hvad der er du bestiller, så er det her stedet. De har meget fisk og seafood på menukortet.

 

Ligger til høje når du kommer ned til stranden ca. 800 – 1000 m

 

 

Rigtig lokalt

 

Hvis I har mod på god, billig og lokal mad, er der flere ”restauranter” mellem træerne nede ved stranden – vi prøvede et måltid bestående af kylling, sauce og ris til ca. 10 kr. det var udmærket (vi tog det med hjem – de har plastbakker til det)

 

 

TAKE AWAY:

 

Det er muligt at bestille mad der leveres til huset fra flere restauranter.

 

 

SUSHI

 

Hvis I er til Sushi, så er der mulighed i Tesco Lotus i Pranburi (Restaurant der ligger uden for kasselinjen) – her kan I får sushi til ca. 1,5 kr. pr. styk og det smager godt.

 

 

Ture - Transport

Taxi kan bestilles i servicecentret i D2, ved stranden eller på telefon (lokal taxi) 085 2176279 (vi har haft gode erfaringer med dem).

 

Ture kan også bestilles på Dolphin Bay Resort, som arranger flere gode ture, også sejlture.

 

Servicecentret – D2

Servicecentret er i gang med at lave ture.

 

Fresh water marsh

ca. 3 km fra Talay Tara kan besøges på scooter.

 

Det er et 28 km2 stort område i Sam Roi Yod med stillestående vand hele året ca. 1,5 meter dybt. Kendt for sine lotus blomster og dyreliv bestående af fugle og mindre pattedyr.

 

En sejltur på 1 time med en Ranger koster 100 bath (ca. 16 kr. p.p.)

 

Tiger Tempel/River Kwai

 

Hvis I vil have en stor oplevelse – og er villig til at køre i bil i 3 timer hver vej – så tag en tur til Tiger Templet, der kombineres med River Kwai, det flydende marked eller elefantridning.

 

I vil møde mange tigre, både små og store, I kommer til at gå sammen med dem, I får mulighed for at klappe mange af dem, Hvis der er unger, får i også mulighed for at ”lege med dem”.

 

 

Sejltur til Monkey Island

 

Lige ud for stranden ligger Monkey Island – hvor der er aber, der går på stranden og fanger krabber. Det er muligt at få arrangeret sejltur med lokal fisker til øen – prisen ligger omkring for 350 bath for båd 8 personer.

 

Typiske ture med guide

 

· River Kwai – broen over floden Kwai

 

· Kano-ture og snorkling

 

· Bangkok

 

· Vandfaldsture

 

· Elefantridning

 

· Flydende marked

 

· Sam Roi Yod – nationalpark

 

· Junglesafari

 

 

 

Natmarked

 

Der er to natmarkeder i Hua Hin – se på kort over Hua Hin (Night Market og Grand Market – weekend mardkedet)

 

Grand Market er kun åbent onsdag - søndag

 

Et godt råd – prøv fodmassage 45 min for ca. 16 kr. – det er himmelsk efter en hel dag i varmen – det fås på det store natmarked (Grand Market) der ligger ud til hovedvejen i Hua Hin (på højre side mod Sam Roi Yod)

 

Telefonnumre i Thailand

 

Politi (Hua Hin): 0 32 515 995 (engelsk)

Turistpolitiet: 1155

Brandvæsen: 199

 

Turist information: 0 32 611 491

 

Kontor for forsvundne personer: +66 2282 1815

Ambulance service: +66 2255 113

 

Hua Hin Politistation: +66 32 511 027

 

Den danske ambassade i Bangkok: 081 834 8010 (nødhjælp).

 

Husk ved afrejse:

 

- Husk i god tid at sikre transport tilbage til lufthavnen.

- Bestille og betale rengøring af huset.

- Bestille og betale vask af sengelinned og håndklæder.

- Aflæse el-måler.

- Slukke for strømmen på hovedafbryder.

- Åbne køleskabsdøren og slukke for køleskabet.

- Aflevere nøgler i servicecentret.