Rim Pae området

Du 'lander' i et idyllisk og smukt område af Thailand, kun 3 timers kørsel syd for Bangkok.

Én mulighed er naturligvis at ligge under en palme, i sandet og se ud over vandet.

.... men der er også et utal af andre oplevelser. Se listen herunder med inspiration.

Introduktion

Sydøst for Bangkok ligger fredelige Rayong - et populært feriested blandt thailænderne selv. Her nyder du de langstrakte strande og den afslappende atmosfære.

Kun tre timers køretur syd fra Bangkok ligger Rayong-kysten - thailændernes eget ferieparadis - med langstrakte strande, charmerende hoteller og en rolig, afslappende atmosfære.

RAYONG

Her er du tæt på smuk natur og det ”ægte” Thailand uden de mindste spor af larmende diskoteker, tætpakkede barer eller et stort udvalg af restauranter. Derimod venter der en idyllisk stilhed i fredelige, øde omgivelser. Med os bor du direkte på den kilometerlange strand, som løber langs Rayong-kysten. Så du har ikke langt til et herligt strandliv med blødt sand under fødderne. Lejer du din egen båd, er der flere nærliggende strande, som fortjener at blive udforsket.

Provinsen Chantaburi og dens hovedstad Rayong har gjort sig specielt kendt for tre ting. For det første for sine lange, gyldengule og næsten øde strande, som strækker sig kilometer efter kilometer langs den thailandske nordøstkyst. For det andet for sine fisk og skaldyr, som fanges langs med kysterne her og siges at være de mest velsmagende i hele landet. For det tredje er området kendt for de søde og lækre frugter, som dyrkes her: fra klassikere som mango og ananas til det mere usædvanlige, om end velsmagende, frugter som durian, rambutan og flere.

Man rejser først og fremmest til Rayong for at slappe af. Bo på et hyggeligt resort ke sol, bade og spise god mad. Nyde den idylliske, øde beliggenhed. Måske tage på en udflugt. Eksempelvis til Chantaburi, kendt for sine ædelsten, som man har handlet med her siden 1400-tallet. Eller til en af de omkringliggende øer, hvor Koh Samet er den mest populære, eller alternativt Pattaya. Et af Thailands ældste turiststeder, hvor du finder et solidt udbud af restauranter, natteliv og shopping.

 

De fleste turister, som rejser hertil, bor 20-30 kilometer uden for Rayong, mellem den lille havneby Ban Phe og byen Mae Laem Phim. Det er nemlig her de fineste ressorter og de bedste strande ligger.

Turismen her er ikke så organiseret og veludviklet som i de større og mere kendte turistbyer. Tværtimod. Her har du til gengæld chancen for at opleve det rigtige Thailand. I hvert fald hvis du forlader hotellet og tager til Ban Phe eller Rayong. På restauranterne spiser du godt og billigt, dog foregår det på plastictallerkner og i lyset af et lysstofrør. Der er ikke mange uden for hotellet, som taler engelsk, og hvis du vil rundt på egen hånd, så skal du tage en lokal pick-up taxa.

KOH SAMET

Koh Samet er et paradis for dig, der vil have en rolig og romantisk ferie på en lille, smuk tropeø.

Her er der ingen store hoteller, og øens eneste vej er den, der forbinder nord med syd. Koh Samet gemmer på nogle helt fantastiske strande, blandt andet den smukke, lange Hat Sai Kaew med kridhvidt koralsand. Der er nok af strande at vælge imellem. Find din egen favorit, hvor du kan fordrive tiden med snorkling og slappe af under palmerne med en bog. Eller tag med de lokale arrangører, der tilbyder bådture rundt om øen samt snorkle- og dykkerture til sydkystens koralrev og de mange småøer.

Naturskønne omgivelser

Med status som nationalpark indbyder Koh Samet også til en pause fra det søde strandliv. Øen er ikke større end at den kan udforskes til fods. På øens sydligste del er flere steder dog ufremkommelige til fods, men kan nås med båd. Den naturskønne ø består hovedsageligt af et uberørt naturreservat med frodig, tætbevokset jungle, som hæver sig flot op over øen i mere end 100 meters højde. Langs dele af kysten kan du også se de fine Samet-træer med rødbrune stammer og hvide blomster, som har givet øen sit navn.

HOH KOOD

Koh Kood lokker med fantastiske strande. Det til trods er øen stadig ganske uspoleret.

Koh Kood ligger kun et par timers sejlads fra Koh Chang, men mens Koh Changs popularitet er steget støt gennem årene, er Koh Kood stadig en uberørt perle, som få kender til. Bliv derfor ikke overrasket, hvis du ikke møder mange mennesker på den smukke strand og i den uberørte natur. Koh Kood er for dig, der søger en fredfyldt ferie.

Føl dig som Robinson Crusoe

Når man går i land på Koh Kood, føler man sig næsten som Robinson Crusoe. Du bydes velkommen af vajende palmer, vildtvoksende skov og hvidt sand. Ingen taxier, ingen tuktukker og kun få veje, hvilket de fleste oplever som en befrielse og meget afstressende. Hotellerne er enkle, pæne og charmerende, og øen har ikke noget udbud som sådan af shopping, restauranter og forlystelser. Vil man på udflugter, er der flere muligheder – blandt andet flodsejlads og besøg ved et vandfald.

Eventyrligt smukke strande

Koh Kood er først og fremmest for dig, der vil nyde stilheden, solen, strandene og måske en svømmetur med finner og snorkel. Strandene er vidunderlige, og de allerbedste ligger på vestsiden af øen. Her er det svært at vriste sig fra det hvide sand og det klare vand, før mørket falder på.

Kombiner med Bangkok eller Koh Chang

Vil du se og opleve mere i din ferie, kan vi anbefale, at du kombinerer Koh Kood med et andet rejsemål. Koh Chang er et godt valg, og vil du have store kontraster, skal du vælge Bangkok.

KOH CHANG

Koh Chang har sin helt egen charme, og her findes alt, hvad man kunne ønske sig af en sol- og badeferie.

Den grønne elefantø

Indtil for nogle få år siden var Koh Chang øen, som kun rygsækfolket kendte til, og hvor de mødtes for at slappe af og snorkle langs øde strande på deres vej til Cambodja. Alt det har siden ændret sig, men ikke så meget at det er gået ud over stemningen og det oprindelige miljø. "Cool Chang" - som Thailands næststørste ø populært blev omtalt af rygsækfolket - er stadig lige så rolig, venlig og tilbagelænet, som den altid har været. Her soler og bader man, spiser god og billig thai-mad, sejler ud til småøer, snorkler og dykker. Koh Chang har sin helt egen charme, og her findes alt, hvad man kunne ønske sig af en sol- og badeferie.

Ad søvejen

Allerede på færgeoverfarten får man en fornemmelse af Koh Changs frodiggrønne natur, der rejser sig over vandet: Skovklædte bjerge, tæt jungle, hvide, talkumbløde sandstrande, slanke kokospalmer og et hav, der er mere grønt end blåt. Størstedelen af øens indre er dækket af regnskov, hvor vildsvin, papegøjer og aber stadig lever vildt. Tag på opdagelse i de tropiske omgivelser - til fods eller måske på elefantryg. Koh Chang betyder Elefantøen, og flere arrangører kan tilbyde alt fra en times elefantridt til flere dage i junglen, hvor man lærer alt om de store dyr. Længst mod syd ligger fiskerlejet Bang Bao, der er bygget på pæle i vandet, og her findes øens bedste fiskerestauranter.

Masser af udflugtsmuligheder

Dykning og snorkling: Koh Chang er kendt for sine spændende dykkerområder. Fisk og koraller fremstår knap så farverige som i det sydlige Thailand, men tager du et stykke ud, bliver vandet overraskende klart. Generelt inkluderer en snorkeludflugt tre stop og frokost om bord.

Elefantøen: Benyt lejligheden og besøg en af Koh Changs elefantlejre. På den nordlige side af øen ligger for eksempel Ban Kwan Chang, hvor du kan være med til at bade og skrubbe de store dyr. Andre steder på øen kan du opleve junglen, mens du rider på en elefant.

Vandreture: Koh Chang består for en stor del af frodig regnskov, så mulighederne for naturoplevelser er rigtig gode. Deltag i en af trekking-turene, som gerne varer et par timer – nogle af dem tager dig ud i det bjergrige landskab til smukke vandfald. Husk bekvemme vandresko.

Bådture: 50 mindre øer omgiver Koh Chang. Mange af dem er ubeboede og absolut et besøg værd for naturen og strandene. Koh Wai, Koh Kood og Koh Maak er blandt de mest kendte, og der tilbydes flere bådture dertil.

PATTAYA

Kridhvide strande kombineret med aktiviteter, shopping, natteliv og eventyr. Pattaya er et aktivt rejsemål tæt på både storby og natur.

150 kilometer sydøst for Bangkok ligger Pattaya, en af Thailands ældste badesteder. Byen har i mange år været feriested for lokale turister, men har de senere år oplevet en stigende interesse. Hertil rejser både familier og par, som vil opleve sol, badevand og eventyr. Samtidig er det til en god pris – i Pattaya er prisniveauet lavt også i sammenligning med resten af Thailand.

For strandelskere og eventyrlystne

Solbadere kan vælge mellem nogle af landets bedste strande. Pattaya Beach er fire kilometer lang, og herfra går der både til Siambugtens smukke øer som for eksempel Koh Lan og Koh Phai. Lige uden for byen ligger den lidt roligere Jomtien-strand og længere nordpå Wong Prachan Beach. Hvis du kan lide dyr og natur, så kan du ride på elefanter, besøge Tiger Zoo eller krokodillefarmen – det er eventyr, man bliver bidt af!

Aftenliv i Pattaya

Barer, diskoteker, natklubber, shows og kabareter. I Pattaya findes et rigt aftenliv med masser af mere eller mindre stueren underholdning. Shopping er et andet kendetegn, og de utallige restauranter byder på både lokale og internationale lækkerier. Den aktive kan vælge en af de mange golfbaner i området eller prøve vandsport som paraglidning, snorkling eller dykning.

Herunder finder du

beskrivelser af organiserede ture med guide.

Snorkeling

If you want a day out that both adults and children will love to the max then a Koh Chang Snorkeling Tour is for you. Loads of tropical fish to see while you leisurely paddle around these colorful coral reefs.

Swim with Dolphins

Koh Chang Swim with Dolphins Tour is an experience no one ever forgets. First you get a full dolphin show and then you can jump in with these aquatic mammals to meet them personally. It's really eye to eye contact on a one to one basis.

Diving

Koh Chang Diving Tours are now becoming world renown because there is a wealth of underwater experience here. Many top class dive companies have re-located to the island. Koh Chang Hospital recently acquired a hyper baric chamb

Elephant Trekking

Take an Koh Chang Elephant Trek Tour through the Koh Chang jungle and you will feel like a Maharaja as you lumber through the forest on these gentle giants. Lots to see and some companies allow you to bathe with them. By the way "Chang" means elephant in Thai.

Deep Sea Fishing

Koh Chang deep Sea Fishing Tour is always a thrill. Catch the big ones and have them cooked right there on board by expert Thai staff. Here everyone knows how to cook like a 5 star chef. You don't have to be an expert because they virtually bait the hook for you.

Sailing Trips

Koh Chang Sailing Tours are really just a pampered day out on a fantastic catamaran. Let go of your own world and gently speed along through our beautiful tropical blue ocean. A day filled with uninhabited islands, secluded beaches and a fantastic lunch.

Jungle Trekking Tours

Need a little adventure and great exercise ? Koh Chang Jungle Trekking Tours enable you to experience waterfalls, tropical flowers, forest trees birds and a host of animals. There's even a Tree Top Adventure Park.

Angkor Wat Tours

Koh Chang Angkor Wat Tours are a unique way to combine two holidays into one. Imagine a culture that just 600 years ago was more advanced than any European city and you will get a glimpse of what this truly spectacular city of old has to offer.